MİRZA'nın YENİ YIL” Mesajı…

MİRZA

Belediye Başkanı Dursun MİRZA'nın YENİ YIL” Mesajı…

Geçmişte yaşanan olumsuzlukların yeniden yaşanmayacağı, mutlulukların ise artarak bizleri kucaklayacağı günlerin umudu olan yeni yılı, tüm insanlık için güzellikler getirmesi dileğiyle karşılıyoruz.

Yeni bir yılın başlangıcında, geçen yılın değerlendirmesini yapmak, gelecek beklentilerimizin doğru şekillenmesinde büyük önem taşıyor. Yeni dönemin ilk 9 aylık zaman dilimini belediye hizmetleri açısından ele aldığımızda verimli bir dönem yaşadığımız görülecektir. Bu süreçte Büyükşehir yasasıyla ortaya çıkan ekonomik ve siyasi güçlüklere karşın halkımıza ve Bandırmamıza hizmetlerimizi sürdürdük. Bu hizmetlerimizi kısa başlıklar halinde sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle, Mart 2014 yerel seçimlerinde ekibimize güven duyarak, büyük bir oy farkı ile 5 yıllığına bizi yönetime seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu özel kente Belediye Başkanı olmak benim için büyük bir onurdur. Aynı zamanda omuzlarımıza yüklenmiş büyük bir sorumluluktur. Bu büyük sorumlulukla hareketle sizlere sözünü verdiğimiz yeni Modern ve Kapalı Pazar Yeri Projesinin ihalesi tamamlandı. İmzalanacak sözleşme ile birlikte yeni yılın ilk günlerinden itibaren Bandırma’nın özlemle beklediği Modern bir Kapalı Pazar Yeri inşaat çalışmaları başlayacak.

Değerli Bandırmalılar, Bandırma Belediyesi olarak ekiplerimizle, başta ana arterlerimiz olmak üzere Bandırma’nın ihtiyaç duyduğu yeni yolları oluşturarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu çalışmalar aynı zamanda Mahallemiz statüsüne dönüşen başta Edincik ve Aksakal’da olmak üzere diğer köylerimizde de yerine getiriliyor. Kentimizin birçok noktasında ve yeni mahallelerimizde Yeni çocuk parkları ve spor alanları oluşturuyoruz. 9 aylık periyotta toplam 40’ın üzerinde çocuk parkı ve spor alanını halkımızın hizmetine sunduk. Yine bu süreçte ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızı sosyal yardımlarımızla buluşturduk. Bizlere gelen tüm talepleri dikkate alarak Engelli vatandaşlarımız için çok sayıda akülü araç hediye ettik. Eğitim Destek Evimiz 2014 yılında da elde ettiği başarılarla yine gururumuz oldu. Başta Okullarımız olmak üzere Camilerimiz ve Sağlık Kurumlarımıza birçok konuda destek verdik.  Yeni dönemle birlikte başlattığımız kültür turlarımızla ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini halkımızın daha yakından tanımasına olanak sağladık. Bu yıl 25.sini düzenlediğimiz Festivalimiz, çevre bilincinin yanı sıra kentimizin kültür ve sanat yaşamına da farklı bir zenginlik kazandırdı. Yine kutsal Ramazan ayında düzenlediğimiz programlar ve iftar çadırımızla Ramazan ayının güzelliklerini halkımızla paylaştık. Kentimizin gururu olan Bandırmasporumuza verdiğimiz destekle, şampiyonlukların geleceğine yürekten inanıyorum.

İlerleyen süreçte başta Cin Çukuru, Malta, Livatya olmak üzere diğer projelerimizle ilgili müjdeli haberleri sizlerle paylaşacağız. Sizlerin bize güveniniz ve desteğiniz sürdüğü sürece, Bandırma için çok daha güzel hizmetlerin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.

Değerli Bandırmalılar, Geride bıraktığımız 2014 yılında Büyükşehir’in Bandırma’ya önemli sıkıntılar yaşattığını üzülerek belirtmek isterim. Büyükşehir yasasıyla kentimizin yönetimi ile ilgili çok önemli yetkiler Büyükşehir Belediyesi’ne verilerek Bandırma’nın kendi öz değerleri elinden alındı. Bu nedenle Bandırma Belediyesi’nin gelirlerinde çok ciddi düşüşler yaşandı. Buna rağmen Bandırmalılar, Balıkesir’in en pahalı suyunun faturalarını saatlerce kuyruk bekleyerek ödemek zorunda bırakılıyor. 

Değerli Hemşerilerim; Geride kalan 2014 yılında, ülkemizde ve yakın coğrafyamızda meydana gelen olumsuzluklar ve şiddet olaylarıyla ne yazık ki hatırlamak istemediğimiz süreçlere tanıklık ettik. Bunların başında SOMA Faciası geliyor. Son bir yılda yaşanan maden faciaları nedeniyle 2014 yılı ülkemiz için kömürden daha kara bir yıl olarak anıldı. İhmalkarlığın ve para hırsının sonucu olarak gerçekleşen bu facia, 301 emekçi kardeşimizin yaşamını yitirmesine sebep oldu.  Umut ediyoruz ki 2015 yılı, bütün bu acıların tekrar yaşanmadığı bir yıl olur.

Bu duygu ve düşüncelerle 2015 yılının Bandırmamız, ülkemiz ve tüm insanlık için umut, huzur, dostluk ve barış getirmesi dileğiyle yeni yılınızı kutlar, tüm hemşerilerime en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

   Dursun MİRZA      

Belediye Başkanı

 



kadir pir
1.01.2015 23:01:55
sayın başkan, ben 5 yıldır 600 mh. yaşıyorum. Ara caddeler kamyon giremez ama gel görki kamyon-tır cirit atıyor. O kaldırım-yol paralarını bizden aldınız. Yollara gelin bi bakın sanki 30 yıllık gibi, 600 evlere yeni yılda ne gibi planlarınız var. Merak ediyorum. saygılar.

  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false